Wystartowało biuro prasowe internetowego rynku pojazdów – mobile.eu

Zaledwie kilkanaście lat temu giełdy samochodowe nie miały żadnej konkurencji. Później coraz częściej oferty kupna i sprzedaży pojazdów pojawiały się w prasie. Dziś największą giełdę samochodową na świecie stanowi Internet. W kwietniu tego roku ruszył serwis mobile.eu – internetowy rynek pojazdów, przygotowany specjalnie dla polskich użytkowników. Dziś, czyli 22. października, wystartowało jego biuro prasowe.

Korzystanie z wirtualnego biura prasowego umożliwi dostęp do bieżących informacji o mobile.eu. Znajdą się tam informacje prasowe, wszelkie materiały je uzupełniające,  materiały graficzne, a także bezpośrednie dane kontaktowe do osób prowadzących biuro prasowe i udzielających informacji zainteresowanym dziennikarzom.

Biuro prasowe mobile.eu dostępne jest pod bezpośrednim linkiem: http://informacje.sensors.pl/PressOffice/ReleaseList.1805.po

Dostęp nie wymaga rejestracji.

Serwis mobile.eu wystartował w kwietniu 2009 roku w Niemczech. Jego powstanie było efektem bardzo dużego zainteresowania polskich użytkowników ofertami samochodów z niemieckiego serwisu mobile.de. Dzięki przeznaczonej specjalnie dla polskich użytkowników platformie, wygodniejsze stało się przeglądanie stron oraz zakup i sprzedaż pojazdów.

mobile.eu zapewnia szeroki wybór ofert pojazdów z zarówno z Polski, jaki i innych krajów, przede wszystkim europejskich. W bazie mobile.eu liczącej ponad 1,4 miliona ogłoszeń, znajduje się szeroki wybór samochodów, pojazdów użytkowych, motocykli
i przyczep kempingowych, z czego 17 000 ofert pochodzi z Polski.

Prywatni użytkownicy mogą zamieszczać swoje ogłoszenia łatwo, szybko i, co ważne, bez żadnych opłat. Wybierając internetowy rynek pojazdów mobile.eu, kierują oni swoją ofertę do klientów w całej Polsce i nie tylko, co nie pozostaje bez wpływu na powodzenie transakcji.

mobile.eu jest częścią mobile.international GmbH, do którego należy także niemiecki największy internetowy rynek pojazdów – mobile.de.  Siedziba firmy znajduje się pod Berlinem w Niemczech.

Authors